Wednesday, March 3, 2010

Några bilder av Sverige/About Sweden

Nedan följer ett axplock av bilder från Sverige, där jag är uppvuxen. Sverige är känt över hela världen som ett vackert land, med natur som är vacker.

Det finns skog, hav, sjöar och vackra byggnader. I norr finns fjäll, och i söder finns Skåne. Flera utrotningshotade djur och växter lever i Sverige. Ett exempel på en sådan art är vargen.

Många svenska konstnärer och formgivare, flera av dem bland de allra duktigaste i hela världen, har också visat att svenskar har förmågan att skapa vackra ting, och att dekorera sitt land på ett vis som är tilltalande, inte minst för ögat. Ett exempel på en sådan person är Ingvar Kamprad, som blivit känd eftersom han driver en möbelaffär som heter Ikea.

Men allt detta är saker som vi i Sverige har blivit blinda inför. Vi är så vana vid allt det vackra. Det kan därför vara roligt att öppna ögonen igen, genom exempelvis vackra bilder. Då blir allt det bekanta främmande, och vi kan uppskatta det igen. En ny "aspekt" från det vackra Sverige, skulle man kunna kalla det.

In English: Sweden is a beautiful country.









4 comments:

  1. Riktigt fina bilder. Kul att få se vad lens-babyn har att bjuda på. Gillar också kornigheten i bilderna. Texten: askul. Säger bara "aspekt".

    ReplyDelete
  2. Mycket bra jobbat Björn. Skulle passa som ett inlägg i Svenska Turistföreningens Årsbok.

    ReplyDelete
  3. tack tack. ni är allt för vänliga. insåg senare att bilden på soptunnorna har jag ju redan lagt ut. men ja. vi kan kalla det för en "remix".

    Lensbaby är väl kul, mest som ploj. saknar inte att jag sålde den. håller för dålig kvalitet. någon gång får man väl spara ihop till ett tilt-and-shift, canons egna är ruggigt skarpa.

    ReplyDelete
  4. Mycket snygga bilder och foredomlig introduktion! Jag gillar mixen av skarpt och suddigt, farg och svartvitt, varmt och kallt.

    ReplyDelete