Thursday, September 2, 2010

Portraits of a sister

This a session taken only with a reflector (about 80 cm, gold) and a collection of hotshoe flashes, acting as slaves.

As usual, I'm not that good in sorting out witch photos I should keep. Maybee you could help me narrow down this selection to only five, to add to my portfoolio? It would be of much help.

At this point, I myself consider the following shots as the better ones: 3, 6, 2, 9 and 10.













3 comments:

  1. Väldigt bra bilder. En härlig serie. Den första och fjärde bilden är favoriterna. Blir väldigt sugen på att köpa in lite studioblixtar.

    Berätta mer om hur du gjort dom!

    ReplyDelete
  2. tack tack, du är alldeles för positiv.

    vet inte direkt vad som finns att berätta. de är inte tagna med studioblixtarna, utan med en massa jävla skräpblixtar, med slavsensorer. och min fina sigma, givetvis. den är väl huvudaktör i dramat. en bra hotshoeblixt, typ canons speedlight 580, är en väldigt, väldigt bra investering. den typen gör underverk för reportage, men knäcker också gärna extra i studion.

    svart bakgrund, typ 250 dels slutare. rätt många är väl 4,5 i bländare. andra 5,6. tagna med IR-fjärrutlösare, vilket alltid är en bra investering.

    har som sagt studsat i min guldreflektor.

    ljussättningen är ju väldigt grov och ful. slog för mycket i tak, och riktade dem neråt. vilket gav en del fula skuggor. men men. man lär så länge man fotar.

    även redigeringen är rätt grovyxad. det var så jag ville ha det.

    ReplyDelete
  3. Kan bara hålla med! Det här är en serie väldigt fina porträttbilder. Även om färgbilden är väldigt bra (mycket dova färgtoner) så tycker jag oftast att svartvitt blir bäst för porträtt. Själv kan jag ingenting om "reglerna" för bra ljussättning. Hur är de placerade i förhållande till varandra?

    ReplyDelete