Saturday, August 28, 2010

Nytt objektiv





Har köpt ett nytt objektiv och här kommer de första bilderna. Det är ett Samyang 85 mm, bländare 1,4. Som ni ser har jag inte riktigt lärt mig att sätta skärpan på ögonen. Tanken med bilderna var att den ena skulle vara skarp och den andra inte.

4 comments:

  1. Ni kom hem från Bryor imorse? Väldigt fina bilder. Ev skulle jag lägga till lite brus. Är det ett analogt objektiv? Funkar konverteringsringen bra?

    ReplyDelete
  2. mycket fina bilder. det översta tycker jag är särskilt fint. milt i tonen. hur gör du för att få det så vitt?

    fler intryck av optiken, efter att ha testat det mer?

    ReplyDelete
  3. Tackar.

    Det vita är ett resultat av att man tar och gör om bilderna till B&W och sedan lägger man på ett rödfilter. Det är dessutom blixt riktad upp i taket.

    Det är ingen konverteringsring. Se:
    http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=85mmC

    Jag har inte provat objektivet så mycket ännu. Men jag tycker att det är ganska svårfotat, och inget jag skulle använda mig av under tidspress.

    Om man däremot sitter och har tid, och ska ta porträtt, så är det härligt, och det är ju endast under dessa omständigheter som det kommer bli aktuellt att använda det.

    Nöjd alltså.

    ReplyDelete
  4. jag kan väl till viss del hålla med dig, men samtidigt inte. fast jag kanske tycker det är lättare att fokusera manuellt, vad vet jag?

    precis när jag köpt det typ (eller ja, jag hade köpt det tidigare, men inte använt det) körde jag det när jag fotade bröllop. Flera av de bästa bilderna tog jag med detta. Hemligheten är att ta väldigt MÅNGA bilder. och att fokusera på nytt för var 4:e bild eller så. Då sätter man skärpan på minst 25%, även på 1,4. Så köp flera stor minneskort bara.

    ReplyDelete